Acupunctuur

Met naaldjes op acupunctuurpunten stimuleren de acupuncturisten Praktijk Kitty Karsten energiestromen in het lichaamAcupunctuur is misschien wel de meest bekende alternatieve geneeswijze. Met naaldjes op acupunctuurpunten stimuleren we energiestromen in het lichaam. Blokkades verdwijnen en pijn vermindert. Organen werken beter, waardoor klachten verminderen.
Dat kan bij acute problemen zoals bv een virusinfectie en bij een langdurige verstoring bij ziekten of klachten. De acupuncturist zet zich in om blokkades op te heffen of energie te voeden en de balans of weerstand te herstellen. Met acupunctuur behandelen we zowel de klachten als de onderliggende oorzaak.

Acupunctuur is voor heel veel acute en chronische klachten een effectieve therapie, zoals bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, verkoudheid, prikkelbare darm, maagzuur, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hormonale klachten, kinderwens, astma, slapeloosheid, enzovoort.
Kijk bij klachten en aandoeningen voor meer informatie.

De acupunctuurpunten stimuleren we ook wel eens met massage, een drukpuntstimulator (trilapparaatje) of een laser.

Als het nodig is, maken bij de behandeling ook gebruik van Chinese kruiden, massage, oefeningen en voedingsadviezen om het genezingsproces te versnellen en te stabiliseren.

Kinderen en acupunctuur

Ook kinderen hebben veel baat bij acupunctuur. Het zetten van de naaldjes is vrijwel pijnloos. We gebruiken bij kinderen speciale naaldjes en deze naaldjes gaan er maar (heel) kort in. Kinderen reageren erg goed op acupunctuur omdat hun energie nog zuiver en in ontwikkeling is.
Klik hier voor meer informatie over het behandelen van kinderen in onze praktijk.

Meer lezen over acupunctuur? Klik hier voor de uitgebreide informatie.

Onze acupuncturisten zijn Kitty KarstenKarin van der Laan en Rene Langedijk. Zij zijn lid van de NVA, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Therapeuten van Praktijk Kitty Karsten in Tuitjenhorn en Alkmaar zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunst, NAET, osteopathie en Natuurgeneeskundig werkende professionals.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur NAET Nederlandse Vereniging voor Osteopathie Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundige werkende professionals